sixx 2006.04.10. 11:23

TV Warz

A tegnap esti választási műsorokat főleg dizájn szempontból értékeljük mostan, hevesen kapcsolgattunk, sírtunk és röhögtünk hajnalig.

A "királyi egyes" a jól bevált receptre építkezett, a választás-veterán Baló György ült a vezérlőben, mellette 3 fiatal tanonc irdatlan nagy LCD monitorokkal. A szigorú hangvételt a sportriporterek viccesnek szánt megjegyzései oldották, de rájuk lett pirítva hamar, ez itt kérem nem holmi kis színes hír egy teniszezőnő kilógó bal melléről, ez itt véresen komoly választás, alkalomhoz illően, ha lehet. A szakértők meglepően fiatalok és meglepően kinyúltgarbó mentesek voltak, ráadásul értelmesen és összeszedetten magyaráztak, nekem legalábbis a suhanc duó tudta legérthetőbben és legobjektívabban elmagyarázni, hogy mi is folyik éppen, és miért volt fasz az összes közvéleménykutató. A tévéképernyőkön megjelenő grafikák a 90-es évek végét idézték ugyan, de csak itt láttam olyat, hogy X 9 szavazattal vezet Y előtt, ami meglehetősen  megemelte egyébként szunnyadó vérnyomásomat. Összpontszám: 10/7

Az egyik vasárnapi napilapban olvastam, hogy az RTL Klub csak és kizárólag erre a napra "épített" egy virtuális 3D-s stúdiót, bravó, csak gratulálni tudok hozzá, sikerült az Ablak c. egykoron oly sikeres bálintgazdás műsort felidézni lelki szemeim előtt. Itt három helyszínünk volt, a politikai elemzők bőszen elemeztek IBM notebookok előtt, Szellő "merev" István kapta a leghálátlanabb feladatot: értelmes dolgok kimondására késztetni VV Szabolcsot (tényleg, ezeknek nincs is vezetéknevük?) meg Harsányi Gábort, a falusi kultúrház színvonalát pedig Csala Zsuzsa borítékba írt jóslata hozta jól, a stúdióban közönség, taps, nevetés, esztrádműsor - csak Lajcsit hiányoltam a színpadról. Közben persze volt valami választás féleség is, erről Erős Antónia számolt be pornósztárszandálban és űrruhára hajazó kezeslábasban (lehet nem az volt, de kiégett a szemem az első képnél, utána csak foltokat láttam), virtuálisan a térbe vetített mozgó grafikák segítették, ez mentette meg úgy-ahogy a giccsparádét. Összpontszám: 10/3 

A TV2 két helyszínnel, Sony VAIO notebookokkal és osztott képernyős riporterekkel indított, akik közül az SZDSZ-től jelentő remegő kező fiatalember maradt meg bennem, fázott talán, vagy csak a lámpaláz? A stúdióban szigorú, de emberséges hangvétel, a Bárdos klán férfitagja irányította az eseményeket, és fojtotta bele a szót válogatás nélkül mindenkibe, ha Tolna megye hatos választókörzetében 1%-ot változott az állás. Az elemzők között volt közvéleménykutató is, exit poll jóslásait többször láttam, mint a valós számokat, de ez is belefért, mert csak itt és csak nekünk mutatta be András és Krisztina, hogy milyen is a házasélet híradóséknál, volt helyreigazítás, elnézéskérés, heves pirulás és rendreutasítás, azt vártam, hogy mikor szól be a nej, hogy "ma sem kapsz semmit vacsorára, megint leugattál." A nagy grafikus fal négy részre oszlott percenként, dőlt az információ, Krisztina olvasta rendületlenül, és láthatóan majd leszakadt a lába a tűsarkúban, pedig igazán formás darabok, innen is gratulálunk. Összpontszám: 10/6

A már említett sajtótermékben a Hír TV nem kívánta elárulni, hogy mivel kápráztatja el nézőit ezen a történelmi estén, a műsort látva meg is értem, katasztrofális produkcióval rukkoltak elő, és nem csak a folymatos "láncszavaztak a komcsik" jellegű riportokra gondolok, hanem a mereven álló és láthatóan sértődött riporterekre, akik az MSZP ill SZDSZ berkeiből jelentve sértve érezték magukat, hogy nem ők ülnek a Fidesz asztalnál iszonyatosan ocsmány nyakkendőben. A stúdióban meglehetősen visszafogott volt a hangulat, nem pazaroltuk az időt mindenféle grafikákra, kaptunk oszlopdiagramokat a kép aljára, és DELL notebookokról adatokat daráló ifjoncokat, akik legalább annyira unták a választas.hu adatainak beolvasását, mint én, és hozzám hasonlóan alig várták a folyamatosan bakizó és a láncszavazó nyugdíjasoktól rettegő Ráhel bejelentkezését. Összpontszám: 10/2 (a DELL notik miatt, egyébként 0)

6 komment

Címkék: voks2.0.1

A bejegyzés trackback címe:

https://tevemaci.blog.hu/api/trackback/id/tr378469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tschöppy · http://megmondas.blogter.hu 2006.04.10. 12:11:06

A duna tv-n ugyanazok a grafikák és statisztikák mentek, mint az mtv-n, és ott legalább azt az adatot olvasták fel, ami a képernyőn volt :)

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2006.04.10. 12:56:11

Vazze az nem Bálint Antónia volt hanem az Erős ! :)

sixx · http://comment.blog.hu 2006.04.10. 12:59:19

áááááááááááááá mekkora barom vagyok...

madbal 2006.04.10. 17:19:43

Azért az az első másodperctől nyilvánvaló volt, h az RTL nézhetetlen produkciót hoz.

Limonádový Joe · http://tevemaci.blog.hu 2006.04.11. 10:49:25

Már a pártvitáknál látszott, hogy a kereskedelmi tévék nem rúgnak labdába, az egész választásosdit valami szükséges rosszként fogták fel, amin jobb mihamarabb túl lenni.

lymmz · http://lymmz.vonz.hu/ 2006.04.11. 18:15:38

es tenyleg az egesz csak egy szukseges rossz
süti beállítások módosítása