Konrad 2006.04.27. 08:22

Stalker

Keresem, keresem, de nem adja egy magyar csatorna sem...

A Sztrugackij testvérek forgatókönyvéből Tarkovszkij készített '79-ben filmet erről a nagyon jó scifiről.

A történet a lezárt Zónában játszódik, ahol egy vezető, a Stalker segít eljutni embereket a céljukhoz. A könyvet és a filmet csak ajánlani tudom azoknak, akiknek több kell a lövős-baszós filmeknél.

Miért keresem a tévékben? Mert ez a film lehetne az igazi feldolgozása Csernobilnek. Éppen csak megelőzte az aktualitását :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://tevemaci.blog.hu/api/trackback/id/tr348977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sündisznó · http://index.hu/politika/bulvar/szergej7768/ 2006.04.27. 10:12:58

Igen, Igen, Igen .... !!!!!!!!!

Akkor is nagyon jó volt, és még most is nagyon jó a film (és könyv). Persze az ottani Zóna, meg a csernobili Zóna közt van (egy) óriási különbség, de azért tényleg helye lenne a TV-k műsorán. (Ha máshogy nem, hát valami 'képírós' sorozatban.)

limbekcs 2006.04.27. 22:40:31

ehhehe, csak nem arra célzol, hogy oda ugyan becsempészte a Professzor a kis atomtöltetet, de végül mégsem lett pukkanás?

az eredeti novella címe is tanulságos: piknik az árokparton - utalva arra, hogy amit a piknik után az árokparti hangyák fognak a dologból, na annyit ért az ember a Zónából (ugye maga a Stalker is max. ismeri, de nem érti)

kedvenc filmem volt egyébként, kíváncsi vagyok, hogy tetszene ma (meg hogy a három főszereplő tényleg különböző akcentussal beszélt-e... :)

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2006.04.27. 22:55:08

Valahol elvileg megvan még videokazettán. Feliratos, fekete-fehér. A könyvet most sajnos nem találtam meg... Pedig tetszett. Az mondjuk két könyv volt: az eredeti könyv és az átírt (és sokkal rövidebb) forgatókönyv.

Human · http://humaninsect.freeblog.hu/ 2006.04.29. 11:53:12

nemtom mit izéltek, még tavaly márciusban kijött dvd-n, és jelenleg is rendelhető. bár drága persze.
www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=3508
süti beállítások módosítása