szerkesztőség gyakorlatilag egy emberként közvetíti végig a második félidőt. a magas hozzáadott üzleti értéket szem előtt tartva az estére betáraztunk pár elemzőből, valamint nagy mennyiségű szakértőt halmoztunk fel a folyamatos háttérmunkára. a két héttel ezelőtt már bevált tuti párost, balló györgyöt és török gábort felfestettük a monitorunkra, emlékeztető gyanánt.

18:54 az m1 elköveti a tavasz valószínűleg legutolsó és egyben legdurvább kampánycsendsértését, az üres mszp székházba a fidesz kampányközpont előtt kapcsolnak be. szakértőink szerint a tévében, az eredmények függvényében, fejek fognak hullani, vagy magasabbra helyeződni.

19:00:16 balló beolvassa a legutolsó közvfelmérési adatokat, és a becsült végeredményt. az kapott adatokból azonnal leszűrhető, hogy hány éves a kapitány. enyhe zsibongást hoz a szél a köztársaság tér felől.

19:02 az adatok megindulása előtt az már tisztán látszik, hogy a második forduló nyertes mémje a 'billegő körzet'. a láncszavazás messze leszakadva kullog, vagy nem is... most jelzik kollégáim, hogy már korábban kiszállt a versenyből.

19:04 az mszp egészpályás lerohanással indít, elindítják a sajtótájékoztató lavinát. lendvai ildikó beszédre nyitja a száját. ennél többet nem tudunk elmondani, kérem kapcsolja k...

19:15 a képernyőn végre feltűnik stumpf istván, és egy durván 15 tagmondatból álló összetett mondatban sikerül 15 alkalommal kimondania a fidesz szót az mszp szó használata nélkül! előzetes értékelése szerint a fidesz minden bizonnyal esélyes.

19:16 a tv2-n herényi károlyt várakoztatják, mivel surranópályán rogán antalt sikerült a mikrofon elé cibálni. alkoholos poharat kezében tartó politikai szakértőnk tömören és profin összegzi a történteket: v mint vendetta.

19:24 egyik, a hazai viszonyokat valószínűleg jól ismerő háttérelemzőnk bevezet minket a politikai elemzők tévés szereplésének kulisszatitkaiba. szerinte ilyen esetekre olyan megbízási szerződést kötnek a televíziók, amely a feldolgozottsági adatok özönléséig kötelezi őket az 5 szó/másodperc beszédsebességre.

19:43 a folyamatosan zúduló feldolgozott adatok kisebb stack overflowt okoztak szerkesztőségünkben, amit az elemzők gyors rebootolásával oldottunk meg. a szakértőket egy időre kikapcsoltuk.

19:50 egyik véletlenül bekapcsolva maradt szakértőnk biztos információkra hivatkozva jelezte, hogy a politikai elemzők szakszervezete sztrájkra készül a szavazatfeldolgozás túl gyors sebessége miatt. ott leszünk!

19:54 az rtlklub sztárvendégei, wermer andrás és braun róbert ingyenes polmarketingkommunikációs-prezentáció termékbemutatót tartanak az érdeklődők számára. a tanfolyam anyaga az rtklub honlapjáról megrendelhető 9999 forint + áfáért!

20:08 wermer andrás bejelenti: "a kampányt nem a pártokra kell költeni, hanem a népre, hogy megismerhessék a pártok programját..." az rtlklub stúdióját statikusok azonnal életveszélyesnek nyílvánították, a plafont valószínűleg teljes mértékig renoválni kell a műsor után.

20:09 BREAKING NEWS: rogán antal nem áll a fideszközpontba kapcsoló rtlklub mikrofonja elé! tettét orbán viktor megérkezésével indokolják. elemzőink sokat sejtetően merednek maguk elé.

20:16 BREAKING NEWS2.0: rogán antal az m1en nyilatkozik: "az látszik, hogy a kormánykoalíció megőrizte a vezetését." elemzőink erőteljesen hümmögnek a háttérben, de 85,6%os feldolgozottság mellett még nem mernének messzemenő jóslásokba bocsátkozni.

20:19 BREAKING NEWS3.0: rogán antal a tv2n nyilatkozik. biológus szakértőnk bizalmasan elárulja, hogy korunk biotechnológiája már képes emlősök klónozására.

20:25 BREAKING NEWS4.0: 'munkatársunknak sikerült elkapnia rogán antalt, kapcsoljuk a fideszt...' mondják az rtlklubban. a versenyt ezennel hivatalosan lezárjuk, az idei rogán antal  interjúztatás körverseny második menetét az m1 nyerte, szorosan mögötte a tv2, az előkelő harmadik helyet az rtlklub szerezte meg.

20:35 az m1en megjelenik kuncze gábor, és az őrjöngő tömegnek bejelenti: 'igen, megnyertétek' nyelvész szakértőnk szerint jelentéstanilag és logikailag igaz mondat, csak az mszp székházban kellett volna elhangoznia.

20:39 BREAKING NEWS5.0: hiller istván megteszi élete első izgalmasnak ígérkező bejelentését 'percekkel ezelőtt orbán viktor felhívta gyurcsány ferencet, és gratulált neki az mszp győzelméhez'. elemzőink jelentőségteljes pillantásokat vetnek egymásra, de a szavazatok 99,9%-os feldolgozottságáig továbbra sem bocsátkoznak jóslásokba.

20:48 török gábor felbújtására balló némi bizonytalansággal a hangjában lezártnak tekinti a szavazás eredményeit. szakértőink nagy jövőt jósolnak az m1 stábjának, elemzőink fejüket csóválják.

20:53 belső információink szerint a fidesz nagyobb mennyiségű, egyszer használatos szavazatszámláló abakuszt fog piacra dobni korábban felhalmozott raktárkiészleteiből. vagy nem.

21:00 orbán viktor a mikrofonnál minden csatornán. a nép indulásra készen, feszülten vár. 'ellenfeleink összefogtak, és nyertek, mi nem, ezért vesztettünk.' kreatív igazgatónk értelmezte a hallottakat, és mielőbbi fidesz-mdf ellenzéki összefogást javasolt. pozíciójából azonnali hatállyal eltávolítottuk, a továbbiakban blogunk humor-rovatát fogja szerkeszteni.

21:03 a szerkesztőség egyik tagja képernyőn keresztül kövér lászló szemébe nézett. azóta stabilizáltuk állapotát, orvosa egy hét pihenést, valamint egy ideig napszemüveg viselést javasolt.

21:14 dávid ibolya szigorú arccal értékel: 'a fidesz nem most vesztette el a választást, amikor bűnbakot próbált csinálni az mdfből, hanem négy évvel ezelőtt...' a humor-rovat szerkesztője töprengve bámul maga elé, elemzőink kockás papír fölött vakarják a fejüket.

21:26 a szerkesztőség egy pillanatra az mszp sátorból közvetítő rtlklubra tévedt, ahol az mszp sokat mondó 'magyarország, magyaroszág' című választási nótájára tapsoló népet lehet látni. a fülhalgatóval zenét hallgató egyetlen kolléga újraélesztette a szerkesztőség tagjait.

21:30 BREAKING NEWS6.0: gyurcsány ferenc, sokáig keresve a megfelelő szavakat, bejelentette: 'hölgyeim és uraim, győztünk' szakértőink szerint e bejelentésével egészen új politikai helyzetett teremtett, elemzőink processzálnak. a humor-rovat szerkesztője magába roskadva egy borosüveget simogat a sarokban.

21:45 egyik szerkesztőnk kapott egy smst: 'az mszp le fogja dózerolni a kékestetőt! add tovább!!' elemzőink szerint elkezdődött a helyhatósági választási kampány.

21:48 stumpf istván orbán viktor politikusi érdemeit ecseteli a tv2őn, hogy sikerült közép európa legerősebb konzervatív ellenzéki pártját összehoznia. politikai elemzőink azonnal kitöltötték a jelentkezési lapot a századvég politikai iskolába.

21:49 desseffy tibor, nagy meglepetésre, megvédte az elmúlt ciklus kormányzati teljesítéményét stumpf istván politológus előzőleg tett elemzésével szembehelyezkedve. szakértőink kiemelték, hogy milyen nehéz dolog ilyen időkben is ennyire megőrizni a függetlenségüket és integritásukat a politológusoknak, elemzőknek. a szakma szépsége, egyben a nehézsége is.

21:57 az rtlklub meghívott politikai elemzői megkapják azt a kérdést, amitől minden elemző retteg: 'szerintetek ez az orbán viktor ugyanaz az orbán viktor, mint négy évvel ezelőtt, vagy nem ugyanaz az orbán viktor?' a stúdióban az elemzők rezzenéstelen arccal azonnal válaszoltak - profik. a mi elemzőink veszélyességi pótlék igénylését helyezték kilátásba, arra az esetre, ha ilyen kérdésekkel traktálnánk őket.

22:13 az rtlklubon clint eastwood szigorú hangon faggatja a szakértőt: 'mikor halt meg?' elemzőink feszült arccal isszák magukba az információkat, a stáb többi tagja egy emberként vonul le kutyát sétáltatni s.k.

5 komment

Címkék: voks2.0.1

A bejegyzés trackback címe:

https://tevemaci.blog.hu/api/trackback/id/tr398878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Választás... 2006.04.23. 23:00:14

Antinak, ha elemezni akar:

FIDESZ helyszín, bukott Viktor, tömeg: Vik-tor, Vik-tor...
MSZP helyszín, győztes Ferenc, tömeg: Be-le-húz-tunk, Be-le-húz-tunk...

Na, hát ezért...

eszpee · http://sesblog.hu 2006.04.24. 09:06:31

Szép volt, bár ezúttal is az egypontnullás tévéközvetítést választottuk, de látom, hogy szinte semmiről se maradtam volna le.

Szinte: a hírtv MSZP-hez delegált riportere klasszikus - "előző kapcsolásunkból lemaradt, de azóta értesülhettek róla, hogy Gyurcsány Ferencs beszéde után elhangzott a magyar himnusz, de hangfelvételről, nem énekelték. Azóta már kint vannak az udvaron, autentikus cigányzene szól, meg valami freejazz féleség." (nem szószerinti idézet)

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2006.04.24. 10:44:09

Azt is mondta a sírótévés, hogy és a székelyhimnusz nem hangzott el, pedig Fercsi (itt valami hablaty a Kárpátmedencéről). Egyébként is szándékosan egy elképzelhetetlenül ronda riportert küldtek a Köztársaság térre :-)

Lou 2006.04.26. 10:53:01

Mi is az m1-en néztük főleg a választást. Legfőbb kritikám: túl hamar vége lett. Aztán meg minden csatornán, mintha elvágták volna.

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2006.04.27. 15:22:47

Mindenhol elmondták, hogy Gyurcsány az Szdsz-hez indul bulizni, viszont sehol nem érkezett meg.
süti beállítások módosítása