Spielberg sem tud ellenállni, valóságsó készítésére adta a fejét, ó jaj! Természetesen az újgenerációs realitik vonalán mozog: filmrendezőt keres a műsorban, kb. úgy, mint Donald Trump gyakornokot a The Apprentice nevű sorozatban (és még számtalan hasonló fut mostanság). Spielberg az említett The Apprentice producerével, Mark Burnettel - az egyik legnagyobb realiti-producerrel - dolgozik az új projekten, adás ősszel, a Foxon. Az egész olyan lesz, mint a Megasztár, nagy, országos válogatás, aztán a műsor maga (On the Lot) már a 16 döntősről szól, rövidfilmeket kell rendezniük hetente, amit a zsűri megnéz, és időnként kiesik valaki. A végső nyertes viszont nem egy lakást kap az Elefántcsonttorony-lakóparkban, hanem csinálhat egy igazi Dreamworks-filmet. Vov.

Spielberg rendezői filmjeire messziről ránézve egyébként azt az érdekes tényt állapíthatjuk meg, hogy párhuzamosan visz egy nagyon fikciós (E.T, Jurassic Park, Indiana Jones, stb.) és egy nagy realista (A sugarlandi hajtóvadászat, Ryan közlegény megmentése, Schindler listája, München, Kapj el, ha tudsz, stb.) szálat - illetve persze a kettő kombinációját (Minority Report, a realista részletességgel megtervezett abszolút fikció). Nem a világ legnagyobb rendezője, inkább egy kreatív munkaholista mesterember, szóval ez a rendezősdi simán lehet, hogy még jó is lesz.

(CBS News, AP)

A bejegyzés trackback címe:

https://tevemaci.blog.hu/api/trackback/id/tr988427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása